Aller directement au contenu
atelier

ARTISAN ITALIAN GELATO MAKING

atelier

ARTISAN ITALIAN GELATO MAKING

67 commentaires
Cette expérience est populaire ! Plus de 190 personnes l'ont réservée.
Durée
2 heures
Taille du groupe
Jusqu'à 8 personnes
Inclus :
Equipment, Tickets, Food
Proposé en
Anglais, Italien
atelier

ARTISAN ITALIAN GELATO MAKING

atelier

ARTISAN ITALIAN GELATO MAKING

67 commentaires
Cette expérience est populaire ! Plus de 190 personnes l'ont réservée.
Durée
2 heures
Taille du groupe
Jusqu'à 8 personnes
Inclus :
Equipment, Tickets, Food
Proposé en
Anglais, Italien

Ce que vous allez faire

I will welcome you to our ice cream shop where I will guide you through the gelato making process. First of all, I will provide you with some important theoretical information: what is gelato, how it differs from ice cream, and the tricks to recognize whether a gelato is handmade or industrially-made. I will also introduce you to our project and the philosophy behind it. Then the practical part will start: I will take you to our workshop to start making gelato. Together, we will go through all the fundamental steps to create an authentic Italian gelato. We will prepare the fresh ingredients with traditional methods in order to keep the flavors and properties intact. Then, we’ll mix, mash and simmer the fruit to eventually create the thickened gelato consistency you’re used to seeing. Each of you will have the opportunity to prepare your own ice cream to eat at our shop or take home.

Ce qui est inclus

Food
Gelato!
Tickets
Pictures of the experience.
Equipment
Clothing for ice cream makers

Votre hôte

Boris

Boris

I started working in the artisanal gelato business in 2016. Last year, in 2018, "È Buono" opened its first shop in Verona and Federico Zullo, the general manager, called me to work with them. Before the opening I took a course where I deepened my knowledge about the production system, product distribution, quality control, accounting and human resources. In the past years I’ve learned how to prepare high quality gelato, using a traditional recipe without any industrial products. Currently I follow our ice cream makers and I am responsible for the communications for our group of gelato shop

À propos de l'association

È Buono Società Cooperativa Sociale

We have created an innovative and sustainable project. "È Buono" is born to create job opportunities for young people through gelato italiano. Our aim is to create laboratories for the production of handmade gelato and sales points managed by young people who come from life situations outside the family of origin, or a community for minors, family houses and foster homes: so called "care leavers"

Le montant perçu pour cette expérience solidaire est intégralement reversé à È Buono Società Cooperativa Sociale.

Photos des voyageurs

Commentaires des voyageurs

Section de navigation pour les pages des commentaires

Le lieu

We will meet in front of our ice cream shop on Via Santo Stefano 9, a few steps from Ponte Pietra. After a presentation of the store and our ice cream, we will move to the laboratory where we will have a theoretical presentation and then the practical experience.

Disponibilité

Gardez ces informations à l'esprit

Conditions d'annulation

Toute expérience peut être annulée et entièrement remboursée dans les 24 heures suivant l'achat.

Politique de communication

Communiquez toujours par l'intermédiaire d'Airbnb. Pour protéger votre paiement, ne transférez jamais d'argent et ne communiquez pas en dehors du site ou de l'application Airbnb.

Critères requis pour les voyageurs

Un maximum de 8 voyageurs âgés de 5 ou plus peuvent participer.

Pièce d'identité officielle

Vous allez devoir vous prendre en photo et la photo prise devra correspondre à celle de votre pièce d'identité. Cette opération permet à Airbnb de confirmer qui participe réellement à l'expérience. Vous n'aurez à le faire qu'une seule fois.

Plus de conseils

You are responsible for your health, please let us know in advance about allergies, intolerances or dietary restrictions so that we have time to prepare for your needs.
Boris
atelier
ARTISAN ITALIAN GELATO MAKING
67 commentaires
À partir de 45 CHF/personne
67 commentaires
À partir de 45 CHF/personne